Numele Stelei, târât în scandalul meciurilor trucate. Reacţia oficială a clubului

Steaua a reacţionat după ce au apărut informaţii conform cărora două partide amicale disputate în iarna lui 2013, în mandatul lui Laurenţiu Reghecampf, sunt suspectate că ar fi fost aranjate la pariuri.

06 oct. 2015, 11:53
Numele Stelei, târât în scandalul meciurilor trucate. Reacţia oficială a clubului

„Fotbal Club Steaua Bucureşti regretă faptul că numele clubului a fost implicat, fără voie, într-un rechizitoriu legat de trucarea unor meciuri din 2013 şi neagă orice implicare în astfel de practici.

Clubul nostru are o tradiţie îndelungată şi un nume respectabil atât pe plan naţional, cât şi internaţional, astfel încât considerăm că şi o simplă speculaţie cu privire la o implicare a Stelei în trucarea unor meciuri ar reprezenta o lipsă de respect şi o ofensă adusă celui mai titrat club din istoria fotbalului românesc.

Sperăm ca anchetele oficiale să aducă lumină în acest caz, în care clubul nostru pare să fie implicat doar ca şi victimă colaterală şi ne exprimăm, încă o dată, dezamăgirea cu privire la acest lucru„, se arată în comunicatul oficial postat de campioana României.

Scandalul a apărut şi în presa din România după ce procuratura din Singapore a pus sub acuzare două persoane suspectate de a fi aranjat partidele Steaua – Sturm Graz (3-3) şi Steaua – Dinamo Moscova (1-2), jucate în cantonamentul din Antalya. Într-o declaraţie dată România TV, Gigi Becali spunea că bănuieşte că în spatele popularizării acestui scandal s-ar afla cei care s-au ocupat de „sigla Stelei”, adică generalii MApN.