Numerele de telefon ale unor politicieni din străinătate au fost publicate din … greşeală

Numerele de telefon a sute de politicieni australieni, printre care foștii premieri Julia Gillard și John Howard, au devenit publice în mediul online pentru cel puțin trei luni în urma unei erori administrative, au relatat luni mass-media australiene.

20 mart. 2017, 10:43
Numerele de telefon ale unor politicieni din străinătate au fost publicate din … greşeală

Descoperirea acestei greșeli a fost făcută atunci când Departamentul Serviciilor Parlamentare australian (DPS) a publicat online facturile telefonice ale politicienilor, conform procedurii standard, dar a uitat să șteargă din documentul respectiv numerele de telefon aferente, conform publicației Sydney Morning Herald.

Astfel, în loc să fie complet înlăturate, fonturile numerelor de telefon au fost colorate în alb, ceea ce însemna că informația în cauză încă putea fi găsită folosind comanda ‘copy-paste’, potrivit Agerpres.

Numerele de telefon au fost șterse abia luni, 20 martie, după ce presa locală a alertat DPS în legătură cu o breșă în sistemul de securitate. Purtătorul de cuvânt al DPS a declarat că vina pentru această eroare îi revine unui contractor privat.

Pe lista politicienilor australieni ale căror numere de telefon au fost publicate online nu s-a aflat și premierul Malcolm Turnbull, dar au fost incluși mai mulți miniștri și liderul opoziției, Bill Shorten.