Nutrienţi importanţi care îmbunătăţesc sănătatea mintală

De cele mai multe ori doctorii cred ca singura modalitate de tratare a depresiei si anxietatii este aplicarea de medicamente. Insa exista si tratamente alternative care sa te scape de depresie, anxietate si alte tulburari mintale. Nu trebuie decat sa-i oferi organismului tau posibilitatea de a se vindeca printr-o alimentatie inteligenta.

28 sept. 2016, 20:22
Nutrienţi importanţi care îmbunătăţesc sănătatea mintală

Nutrientii au un impact imens asupra starii de spirit si a functionarii creierului. Sistemul nervos uman are nevoie de anumite minerale, vitamine, acizi grasi si aminoacizi pentru a functiona corespunzator. Iata trei nutrienti importanti care te vor ajuta in lupta ta impotriva depresiei si anxietatii.

1. N-acetil-cisteina (NAC)

Este o forma modificata a cisteinei, un aminoacid ce ajuta organismul sa produca glutation – un antioxidant puternic care ajuta la detoxifierea ficatului si, in acelasi timp, reduce numarul radicalilor liberi din organism.

Exista multe dovezi ca NAC poate fi folositor si in tratatea unor tulburari neurologice si psihiatrice. Iata cateva dintre bolile mintale care pot fi combatute prin administrare NAC:

– depresie,

– tulburare bipolara;

– dependenta de droguri;

– tulburare obsesiv compulsiva;

– schizofrenie;

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO