O bandă de români care fura haine de firmă, arestată de carabinieri la Roma

Carabinerii din ''Nucleo operativo radiomobile'' din Roma au arestat o bandă de cetăţeni români care gestiona depozitarea de haine furate din lanţuri de distribuţie ale unora dintre cele mai cunoscute branduri, informează La Repubblica, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
30 apr. 2013, 10:40
O bandă de români care fura haine de firmă, arestată de carabinieri la Roma

Sute de confecţii, printre care rochii, pulovere, pantaloni, T-shirt-uri de marcă, perfect ambalate, dintre care multe aveau încă tag-ul antifurt, au fost descoperite de carabinieri într-un apartament din Via Salemi din Roma, în zona Torre Angela.

Carabinierii au arestat doi cetăţeni români, de 26 şi 28 de ani, ambii deja cunoscuţi de forţele de ordine. Cei doi ‘păzeau’ prada preţioasă. Complicii lor, alţi doi cetăţeni români deja identificaţi, sunt căutaţi, deoarece în timpul raziei carabinierilor, declanşată duminică, 28 aprilie, seara târziu, au reuşit să fugă şi să-şi piardă urma.

Acuzaţia ce li se aduce celor patru este de asociere în scopul comiterii de infracţiuni, tăinuire de bunuri furate şi reciclare.

Hainele, cele mai multe ale unor branduri cunoscute, precum ‘Zara’, ‘Hollistar’, ‘Alcott’ şi ‘Navigare’, în valoare totală de aproximativ 30.000 de euro, au fost furate de bandă cu ajutorul unor genţi căptuşite cu folii de aluminiu. Carabinierii au găsit în casă, în timpul percheziţiei, doua genţi deja pregătite pentru a fi folosite în timp ce altele erau în faza de pregătire.

Au fost confiscate zeci de role de scotch şi foi de aluminiu, materialul necesar căptuşirii genţilor, precum şi zeci de tag-uri antifurt deja scoase de pe haine cu cleşti şi alte instrumente de spargere.
Bunurile furate au fost returnate parţial companiilor jefuite, restul fiind încredinţat în custodie unui depozit judiciar. Românii arestaţi au fost duşi la închisoarea Regina Coeli, fiind puşi la dispoziţia autorităţii judiciare.