SCANDALOS. O adolescentă de 16 ani a născut pe ascuns şi a aruncat bebeluşul la GUNOI

O adolescentă de 16 ani şi-a aruncat bebeluşul nou-născut la ghena de gunoi. Copilul a fost adus pe lume în urmă cu o lună, iar tânăra susţine că s-a născut mort şi că până acum l-a ţinut ascuns sub pat, iar apoi l-a aruncat la gunoi.

21 feb. 2014, 07:56
SCANDALOS. O adolescentă de 16 ani a născut pe ascuns şi a aruncat bebeluşul la GUNOI

Tânăra le-a povestit poliţiştilor că a născut singură, în luna ianuarie, în cadă, informează România TV. Ea susţine că pruncul era mort şi că l-a ţinut timp de o lună ascuns sub pat, după care l-a aruncat la ghenă. Trupul bebeluşului a fost găsit de un om al străzii care căuta prin gunoaie.

„Era gol, era aruncat acolo jos. Chiar în primul tomberon„, a spus cel care a găsit cadavrul.

Fata este elevă în clasa a X-a, iar în ultima perioadă a absentat de la cursuri. Cu toate acestea, diriginta susţine că nu şi-a dat seama că minora ar putea avea probleme. „Că a avut sau nu absenţe nu a dat în mod special de gândit pentru că sunt copii şi copii. Unii chiar şi cu mai multe absenţe. Ca şi fire e un copil mai retras. În pauze mai stă de taină. E un picuţ mai retrasă”, a spus Amelia Curcă. 

Citeşte şi ŞOCANT: Un BEBELUŞ a fost găsit MORT într-un tomberon din Craiova

Mai mulţi vecini susţin, însă, că se ştia despre sarcina elevei.

„Am văzut-o odată în supermarket cu taică-său de mâna. Nu se mai închidea paltonul, stătea deschis”, a spus o vecină. Fata nu recunoştea că este gravidă. „Venea des la magazin şi colegele mele o întrebau Cătalina eşti gravidă? Şi ea zicea că nu, nu”, a spus un băiat de la magazinul de unde fata îşi făcea cumpărăturile.

Citeşte şi Bebeluş găsit mort într-o ghena de gunoi în Ploieşti

Ancheta a fost preluată de poliţiştii criminalişti. Aceştia aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a stabili dacă fătul trăia când s-a născut.

Pentru fapta ei, fata riscă pedeapsa cu închisoarea.