O elevă din Târgu-Jiu a câştigat Olimpiada Naţională de Germană, fără să studieze limba la şcoală

O elevă din Târgu-Jiu a reuşit să câştige locul I la proba de proiect de la Olimpiada Naţională de Limba Germană, care a avut loc în perioada 21-25 aprilie la Ploieşti. Performanţa este remarcabilă în condiţiile în care tânăra studiază germana de una singură.

02 mai 2016, 14:42
O elevă din Târgu-Jiu a câştigat Olimpiada Naţională de Germană, fără să studieze limba la şcoală

Performanţa Mihaelei Isvercianu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, este cu atât mai mare cu cât aceasta nu studiază la şcoală germana, învăţarea acestei limbi fiind un hobby pentru ea.

Nu studiez la şcoală limba germană, dar îmi place şi învăţ în timpul liber. Este o limbă destul de dificilă, dar care mă determină să o învăţ din ce în ce mai mult şi să mă autodepăşesc. Îmi induce o sete de cunoaştere„, a povestit Mihaela pentru adevarul.ro.

Proba de proiect la care Mihaela Isvercianu a obţinut locul I a constat în prezentarea unei scenete, alături de alţi concurenţi, în urma lecturării unei cărţi în limba germană.

„Am participat şi anul trecut şi am obţinut menţiune la proba individual. Acum am avut de citit o carte, după care a trebuit s-o transpunem într-o scenetă în faţa comisiei”, a mai precizat liceana pasionată de limba germană.