O femeie a murit în timpul operaţiei de cezariană la maternitatea Brăila. Tânăra avea doar 28 de ani

O femeie a murit în timpul operației de cezariană la maternitatea Brăila. Tânăra de 28 de ani a intrat în stop cardiorespirator în timp ce aducea pe lume al cincilea său copil. Gravida, care s-a stins din viață, suferea de tuberculoză activă și provenea dintr-un focar de TBC, soţul şi cei 4 copii ai lor, aflându-se sub tratament de specialitate pentru această boală. Mai mult, pe parcursul celor 9 luni de sarcină, femeia nu a fost văzută de niciun doctor.

24 apr. 2018, 07:26
O femeie a murit în timpul operaţiei de cezariană la maternitatea Brăila. Tânăra avea doar 28 de ani

Tânăra s-a prezentat, vineri, la maternitate, pentru că-i venise timpul să nască, scrie libertatea.ro. Sâmbătă, a intrat în travaliu, dar pentru că fătul era mare şi cântărea 3.900 grame, s-a impus cezariana.

Citeşte şi Asistentă din secţia de pediatrie de la Spitalul din Botoşani găsită moartă. Tragedia are loc la un an de la alt deces al unei colege

La scurt timp, după ce bebeluşul a ajuns pe lume, femeia a intrat în stop cardiorespirator şi a decedat în sala de operaţii. În urma necropsiei, medicii legiști au stabilit că decesul a survenit unei embolii pulmonare intraoperatoriu, o complicație posibilă și imprevizibilă.

În aceste condiții, conducerea maternității Brăila și medicii din cadrul SML exclud varianta unui malpraxis.

Nou născutul este sănătos și urmează să fie preluat în familie.

În contextul tragediei de la maternitatea Brăila, medicii fac apel la gravide să meargă măcar o dată în timpul sarcinii la un specialiști.

În mai 2017, o tânără de 24 de ani din Arad a murit după o operația de cezariană și și-a sărutat bebelușul înainte de a-și da ultima suflare.