Femeie din Constanţa trimisă în judecată pentru gestiune frauduloasă. Prejudiciul este de peste 500.000 de lei

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis în judecată, pentru gestiune frauduloasă, o femeie suspectată că timp de şapte ani a dobândit foloase necuvenite, însuşindu-şi bani din conturile PFA-ului pe care îl reprezenta. Prejudiciul în dosar este de peste 500.000 de lei.

27 sept. 2016, 13:30
Femeie din Constanţa trimisă în judecată pentru gestiune frauduloasă. Prejudiciul este de peste 500.000 de lei

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus trimiterea în judecată a lui Abduraman Emel, pentru gestiune frauduloasă.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada august 2007 – iunie 2014, în baza unei împuterniciri notariale acordate de titularul unei persoane fizice autorizate (PFA) pentru a exercita funcţia de administrator de fapt, Abduraman Emel a dobândit foloase patrimoniale necuvenite, însuşindu-şi bani din conturile bancare deschise la două bănci, fapt ce a dus la acumularea unor datorii semnificative şi întârzierea achitării creditelor PFA-ului.

„În mod concret, profitând de dreptul de semnătură ce i-a fost acordat, inculpata a făcut numeroase retrageri de numerar, folosind o parte pentru achiziţii şi plata arendei, iar cealaltă în scopuri personale, fără a avea documente care să ateste destinaţia acestor sume şi fără a exista o justificare privind necesitatea retragerilor”, conform comunicatului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Prejudiciul cauza de femeie „prin neevidenţierea tuturor veniturilor şi cheltuielilor în registrul de încasări şi plăţi” este de 544.383 lei”, se arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare la Judecătoria Medgidia.

Citeşte şi Fostul prefect şi şefa Direcţiei Juridice a Prefecturii din Constanţa, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu