O femeie din Iaşi şi-a macelărit soţul cu mai multe lovituri de cuţit. Ce a făcut după întrece orice imaginaţie

Crima ingrozitoare la Iasi. Un barbat in varsta de 66 de ani a fost ucis chiar de catre sotia sa cu mai multe lovituri de cutit. Tragedia s-a petrecut in comuna ieseana Tomesti ieri dupa-amiaza, iar printr-un apel la numarul unic de urgente 112 se solicita ajutorul medicilor. 

05 oct. 2017, 10:14
O femeie din Iaşi şi-a macelărit soţul cu mai multe lovituri de cuţit. Ce a făcut după întrece orice imaginaţie

Un echipaj medical din cadrul SAJ Iasi a ajuns in scurt timp la fata locului, dar nu au mai putut decat declara decesul barbatului, scrie bzi.ro.

Citeşte şi Descoperire macabră în judeţul Olt. Cadavrul decapitat al unui bărbat a fost găsit pe un câmp

„Am fost solicitati sa intervenim in comuna Tomesti pentru un barbat inconstient. A fost imediat dirijat un echipaj medical de urgenta tip C2 cu medic, care la locul solicitarii a gasit un barbat de 66 de ani, in stop cardio-respirator. Cadrele medicale au instituit manevrele de resuscitare, insa fara niciun rezultat, fiind declarat in cele din urma decesul. De asemenea, medicul a constatat ca barbatul prezenta o plaga injunghiata in regiunea abdominala. Am anuntat politia pentru cercetari”, a declarat Nicolai Pralea, purtator de cuvant al SAJ Iasi.

In scurt timp au ajuns si politistii impreuna cu criminalistii care au inceput o ancheta. Familia Dascaleanu nu a fost o familie tocmai model, dar vecinii spun ca atat Valerica Dascaleanu, barbatul ucis, cat si Sofica, sotia lui, isi vedeau de treaba. Barbatul iesise la pensie, dar mai lucra cum putea pe la vecini.

Sofica, sotia barbatului, care avea sa-i devina calau, era o femeie mai retrasa, uneori buna prietena cu paharul. Sofica, in varsta de 57 de ani, l-a mai agresat in trecut pe Valerica, dar nimeni nu se astepta sa-l ucida. Socant este ca imediat dupa ce oamenii legii au ajuns la fata locului, criminala era extrem de amuzata. Probabil din cauza alcoolului trecea foarte repede de la o stare la alta, de la ras la plans.

„Valerica era un om tare bun. Ea l-a chinuit mult. Acum vreo doua saptamani cand a fost hramul la noi l-a taiat cu un cutit. Pe la burta, pe la picior. Mi-a aratat mie. El mi-a spus: «Uite ce mi-a facut asta». Eu i-am spus atunci sa faca plangere la Politie. Nu mai stiu ce a facut. Imi pare tare rau de el. Dumnezeu sa-l ierte!”

Citeşte şi O fată înjunghiată de 20 de ori de iubit a scăpat cu viaţă cu ajutorul Facebook

L-a ucis, iar mai apoi a ras cu gura pana la urechi

Sofica si-a ucis sotul, iar mai apoi a privit cum politistii aduna probe din gospodarie. Din cand in cand radea cu gura pana la urechi si parea ca nu-i pasa de nimic. Vecinii spuneau ca asa reactioneaza femeia cand consuma alcool.

„Ea si acum crede ca este beata. Un om treaz cu capul pe umeri nu ar face asa ceva. Sa infunde puscaria! Omul asta (Valerica) nu merita asa ceva. Era foarte respectuos, la locul lui. Nu stiu… asta este”, a completat un alt vecin. Sofica nu a vrut sa discute cu jurnalistii prezenti la fata locului, adresandu-le injurii si amenintari. Probabil ca femeia nici nu a realizat prea mult cat de grava este fapta sa.

„Plecati de la poarta mea! Ce vreti voi?”, a spus femeia revoltata. Din cate se pare, cei doi soti si-ar fi schimbat cateva replici. Intr-un moment de furie femeia a pus mana pe un cutit de bucatarie si l-ar fi injunghiat in zona abdominala. Aseara a ajuns in fata anchetatorilor si a fost retinuta pentru 24 de ore.

Astazi cel mai probabil va ajunge in fata instantei, iar pentru fapta sa risca sa ajunga in spatele gratiilor chiar si pentru 25 de ani. Trupul neinsufletit al barbatului a fost transportat la Institutul de Medicina Legala (IML) pentru necropsie. Ulterior, Valerica Dascaleanu va fi inhumat de catre rude. Cei doi soti nu aveau copii.