O femeie grav bolnavă îi cere preşedintelui Iohannis să fie eutanasiată VIDEO

Apel disperat către preşedintele Iohannis. O femeie din Constanţa îi cere să fie eutanasiată. De 20 de ani este grav bolnavă şi simte că a ajuns o povară pentru familia ei. Deşi comisiile medicale au încadrat-o în gradul I de handicap, ea nu a primit un asistent personal. De vină pentru această situaţie este birocraţia excesivă. 

RomaniaTV.net
19 mart. 2017, 10:03
O femeie grav bolnavă îi cere preşedintelui Iohannis să fie eutanasiată VIDEO

Sunt o povară şi mai bine cer la domnu preşedinte să mă eutanasieze„, sunt cuvintele pline de durere ale Marianei, o femeie de 54 de ani imobilizată la pat. Deşi medicii au diagnosticat-o cu osteoporoză, epilepsie şi alte afecţiuni grave, membrii comisiei au decis că ea nu are nevoie de un asistent personal. 

„Atâta vreme cât avem documente medicale care pe faţă dau nişte elemente tipice de încadrare şi pe verso avem elemente neconcordante pe altă scală ne-am văzut puşi în situaţia de a acorda temporar gradul I fără asistent personal. Nu e vorba de diagnostic ci de criteriile şi scalele care ni se impun pentru norme”, a declarat un membru al comisiei. 

Soţul femeii a fost nevoit să renunţe la slujbă pentru a fi alături de ea:

Nu poate să-şi ia singură o cană cu apă, nu poate să mănânce,  nu poate să se schimbe, ce pot să fac mai mult de atât?Norocul meu e că mă ajută copiii financiar că altfel.. ar fi grav, din 272 de lei…păi dacă vă dau facturile nu mai zic de medicamente sau de pampersi pentru ea, da de altceva„, a declarat soţul femeii. 

Bărbatul a contestat decizia comisiei însă trebuie să aştepte un răspuns care va veni abia în patru luni. Speră aca situaţia să se rezolve pentru ca soţia lui să nu se mai simtă ca o povară şi să-şi dorească eutanasierea.