O fetiţă de 12 ani are IQ-ul mai mare decât Stephen Hawking

Există copii cu minți impresionante. Pe lângă Jaxon și Nicole, o altă fetiță de 12 ani a obținut un rezultat impresionant la un test de inteligență Mensa.

06 sept. 2015, 08:30
O fetiţă de 12 ani are IQ-ul mai mare decât Stephen Hawking

Lydia Sebastian a insistat un an pentru a obține permisiunea părinților pentru test. Totuși, rezultatul obținut a meritat eforturile, numărând 162 de puncte, adică două în plus față de Stephen Hawking și Albert Einsten. Lydia a terminat testul înainte să îi expire timpul și a declarat că i s-a părut mai ușor decât s-ar fi așteptat.

Fetița și-a demonstrat de mult timp capacitățile intelectuale și dragostea pentru cunoaștere. Aceasta a citit toate cele șapte cărți din seria Harry Potter de trei ori. De asemenea, cântă la vioară de la patru ani și a început să vorbească de la șase luni. 

Așa cum era de așteptat, părinții copilei sunt copleșiți de acest rezultat uimitor, deși faptul că au un copil extrem de inteligent nu e tocmai o noutate. Grație acestui scor, fetița se poate mândri cu un loc în comunitatea Mensa, care numără doar 110.000 de membri, dintre care doar 8% au sub 16 ani. De asemenea, din acest procent, doar 35% sunt fete.

Citește mai departe aici