O fetiţă de 5 ani a murit după ce părinţii au lăsat-o închisă în maşină, la 50 de grade Celsius

O tragedie s-a petrecut în cantonul elveţian Tessin, unde o fetiţă a fost lăsată mai multe ore încuiată în maşină, la o temperatură de 50 de grade Celsius, în parcarea unuii camping. 

22 iul. 2015, 19:17
O fetiţă de 5 ani a murit după ce părinţii au lăsat-o închisă în maşină, la 50 de grade Celsius

Tragedia s-a petrecut săptămâna trecută, în jurul orei 20:30. Fetiţa a stat în maşină timp de mai multe ore, în timp ce afară temperatura era de 40 de grade Celsius, iar în maşină erau 50 de grade Celsius. 

Copilul nu a putut rezista la aceste temperaturi şi a făcut stop cardiac. La locul tragediei au sosit echipele de salvare dar, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru a readuce fetiţa la viaţă. La locul tragediei au venit şi agenţii poliţiei municipale, Polcom. 

Citeşte şi Atenţie şoferi! Efectele caniculei, asemănătoare cu cele ale stării de ebrietate

Fetiţa era de origine elveţiano-germană şi se afla într-un camping din Muzzano, în Piemont. Anchetatorii cred că fetiţa fusese uitată în maşină de către mama ei, a relatat procurorul-şef Fiorenza Bergomi. „Ori de câte ori ni se raportează astfel de cazuri sau le vedem la televizor ni se pare că ar fi imposibil să existe. Dar, din păcate, cazuri de copii care mor uitaţi în maşină sau legaţi de scaun nu sunt rare şi se întâmplă şi în familiile normale, cu părinţi având aparent un comportament firesc, care par incapabili să le facă vreun rău copiilor lor. Dar această ultimă tragedie ar trebui să fie un avertisment pentru toată lumea, pentru a nu se mai produce pe viitor”, a declarat John D’Agata, responsabil pentru drepturile omului.

Mama fetiţei este anchetată acum de către autorităţi pentru moartea copilului.