O găseşti doar în Dubai. Cum arată şi cât costă cea mai scumpă îngheţată din lume FOTO

O cofetărie din Dubai a scos la vânzare cea mai scumpă înghețată din lume. Reţeta este una inedită şi are în compoziţie trei dintre cele mai scumpe produse disponibile pe piaţă, trufe negre, șofran și aur comestibil.

31 mart. 2015, 10:31

Inghețata, numită „Black Diamond”, adică „Diamantul negru”, se serveşte într-o cofetărie de lux aflată în apropierea celebrului hotel Burj al Arab şi cei cu dare de mână plătesc 817 dolari pentru o singură cupă. Cu toate acestea, la plecare, clientul poate lua drept suvenir bolul de ceramică în care vine desertul, acestea fiind marca Versace, potrivit Arabian Business.

Citeşte şi Cea mai scumpă şi sofisticată BRIOŞĂ din lume. Vezi cât costă

Cel mai scump condiment din lume este şofranul, cel mai scump ingredient alimentar este trufa negră şi cel mai scump metal este aurul, aşa că cele trei îngrediente se găsesc în îngheţata mea„, a declarat Zubin Doshi, patronul cofetăriei.

Privind reţeta, crema de lapte este transformată în ingheţată cu ajutorul azotului lichid, deasupra se presare trufele tocate mărunt, aur comestibil de 23 de carate şi şofran iranian.

Citeşte şi Arabia Saudită construieşte de la zero un oraş care să întreacă Dubaiul VIDEO