O jurnalistă suspectă de TERORISM, arestată în România

O jurnalistă din Turcia a fost arestată în Capitală, fiind suspectată de acte de terorism. Femeia, în vârstă de 37 de ani, se afla pe lista roşie a Interpolului şi era dată în urmărire internaţională de autorităţile din Turcia.

24 sept. 2015, 06:19
O jurnalistă suspectă de TERORISM, arestată în România

Bilgin Zulfyie, alias Denise, 37 de ani, este reporter în Belgia pentru postul Sterk TV, un canal de limba kurdă, şi a fost arestată de poliţiştii români în urmă cu aproape două săptămâni. Femeia este bănuită că ar avea legături cu grupări teroriste kurde, potrivit stiripesurse.ro.

Femeia trecuse din România în Bulgaria împreună cu doi prieteni şi ar fi intenţionat să meargă în vacanţă în Grecia. Doar că poliţiştii bulgari din Vidin i-ar fi obligat să se întoarcă în România, pentru că unul dintre tovarăşii ei de drum ar fi avut interdicţia de a intră în Bulgaria.

În faţa judecătorilor Instanţei Supreme, pe care i-a implorat să o elibereze, jurnalista a declarat că este victima unei confuzii. Autorităţile turce care i-au publicat datele au furnizat fotografia unei alte jurnaliste care lucrează în Turcia şi care, culmea, ar avea acelaşi nume de familie şi ar fi născută în acelaşi oraş. Singura diferenţă dintre ele ar fi vârsta, suspecta din fotografii fiind mult mai tânără. O versiune respinsă categoric de Poliţia Română, care afirmă că tinerei i-au fost verificate amprentele.

Curtea de apel Craiova va decide peste o luna daca jurnalista va fi extradata in Turcia.