O NOUĂ DISCIPLINĂ, introdusă în programa şcolară din 2014

Publicat: Duminică, 01 Septembrie 2013 13:13 // Actualizat: Luni, 02 Septembrie 2013 09:22 // Sursa: Mediafax

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, duminică, la şcoala de vară a PNL de la Constanţa, că din 2014 se vor introduce în programa şcolară ore de educaţie sanitară, în care elevii vor învăţa şi despre acordarea primului ajutor.

"Noi acum primul ajutor îl dăm de regulă prin serviciile medicale, prin SMURD de regulă. Dar ne gândim deja să facem un proiect de educaţie şi să începem din şcoală. Am vorbit cu colegul meu, cu ministrul Educaţiei, şi - anul ăsta nu reuşim - dar de la anul să introducem în programa şcolară ore de educaţie sanitară, în care va intra şi primul ajutor", a spus Nicolescu.

El a arătat că se încearcă, de asemenea, şi revizuirea medicinii şcolare, despre care a afirmat că astăzi "e la pământ" şi că "de fapt, nu mai există", ca şi medicina comunitară.

CITEŞTE ŞI MATERII NOI pentru elevii din CICLUL PRIMAR. Vezi aici care sunt

"Sunt capitole din Legea Sănătăţii pe care le vom modifica în acest an şi sigur, pe măsură ce vom avea fonduri ca să facem şi achiziţii, o vom pune în aplicare. Creăm cadrul legal deocamdată şi sper că în doi-trei ani de zile, dacă Dumnezeu ne ajută, să avem bani mai mulţi şi eu sper să meargă economia României ca să avem bani mai mulţi, de acolo să putem să disponibilizăm. Dar poate să sensibilizăm autorităţile locale, să încerce şi ele să se implice, că nu costă mult, şi poate în anumite puncte importante din localităţi, acolo unde autorităţile locale ar trebui să ştie că se pot întâmpla accidente mai multe, că pot avea loc evenimente nefericite mai multe, să facă aşa ceva", a spus Nicolăescu.

3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 sep 14:01
...ore de educaţie sanitară, în care elevii vor învăţa şi despre acordarea primului ajutor. Citește mai departe…

...
01 sep 15:55
...în programa şcolară ore de educaţie sanitară, în care elevii vor învăţa şi despre acordarea primului ajutor. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
01 sep 13:35
...că pot avea loc evenimente nefericite mai multe, să facă aşa ceva”, a spus Nicolăescu. Source Article from http://www.rtv.net/o-noua-disciplina-introdusa-in-programa-scolara-din-2014_95991.htmlO NOUĂ DISCIPLINĂ, introdusă în programa şcolară din 2014 Sursa: ...
1
EUR
4.6686
RON
25 Jun
noapte 14 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H