O nouă tornadă a făcut prăpăd la Făcăeni. A smuls acoperişuri şi a devastat o pădure VIDEO

Prima localitate din România unde a fost filmată o tornadă, în anul 2002, a fost din nou încercată de furia naturii. O nouă tornadă s-a abătut luni seară asupra comunei Făcăeni, Ialomiţa, la aproape 15 ani de la primul fenomen. Vântul a distrus acoperişurile mai multor case şi a pus la pământ zeci de arbori.

22 mai 2017, 20:26
O nouă tornadă a făcut prăpăd la Făcăeni. A smuls acoperişuri şi a devastat o pădure VIDEO

Localnicii povestesc îngroziţi cum s-a pornit prăpădul, după o jumătate de oră de ploaie. Bucăţi de tablă şi zeci de ţigle de pe acoperişurile caselor au fost ridicate în văzduh de urgia naturii. „Ca acum 15 ani, a fost tornadă la Făcăeni. A venit dinspre pădure, de la apă, de la braţul Borcea, şi o viitură foarte mare, un vânt foarte puternic, s-a oprit ploaia, şi a urcat încoace, spre sat şi ce-a prins în zona vântului, a fost o tornadă mai mică, nu ca cea de atunci„, povesteşte o localnică.

Chiar şi o pădure întreagă, plantată chiar după tornada din 2002, a fost pusă la pământ. Autorităţile locale şi judeţene au venit de urgenţă la Făcăeni, pentru a evalua pagubele. Oamenii spun că de data aceasta vârtejul nu a mai coborât până la nivelul solului, motiv pentru care pagubele sunt mai mici decât în 2002.