ATAC TERORIST în Germania. O persoană a fost ucisă şi alte patru au fost rănite cu cuţitul într-un supermarket din Hamburg

O persoană a fost ucisă și alte patru au fost rănite, vineri, într-un atac cu cuțitul într-un supermarket din orașul german Hamburg, a anunțat poliția, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
28 iul. 2017, 15:16
ATAC TERORIST în Germania. O persoană a fost ucisă şi alte patru au fost rănite cu cuţitul într-un supermarket din Hamburg

UPDATE Autorul atacului comis vineri după-amiază într-un supermarket din oraşul german Hamburg este un islamist în vârstă de 26 de ani care era în atenţia serviciilor secrete, afirmă surse citate de publicaţia Tagesspiegel.

Motivul atacului nu este deocamdată clar, dar autorităţile germane analizează ipoteza unui act terorist. Atacul s-a soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor patru. Una dintre persoanele rănite este în stare gravă.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, autorul atacului este un palestinian născut în Arabia Saudită, în vârstă de 26 de ani, care a cerut azil în Germania. Islamistul se afla în atenţia serviciilor secrete germane.

Autorităţile germane încearcă să afle mobilul atacului şi dacă autorul are legături cu organizaţii teroriste internaţionale.

Atacul a avut loc în jurul orei 15.00 (16.00, ora României) într-un supermarket situat în zona Fuhlsbütteler din Hamburg. Agresorul a fost reţinut. 

Potrivit cotidianului german Bild, bărbatul ar fi strigat ”Allah Akbar!” (Aallah e mare) înainte să treacă la atac.

Poliția nu a confirmat însă aceste informaţii şi a cerut populației să rămână în afara zonei în care s-a produs incidentul. 

Este vorba despre un atacator solitar. Primele informaţii, despre un furt ca posibil motiv, nu au fost confirmate”, a anunţat Poliţia din hamburg pe contul ei de Twitter.

Atacul are loc într-un context tensionat în Germania, unde autorităţile sunt în alertă din cauza ameninţării islamiste, mai ales după un atentat cu camionul, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, soldat cu 12 morţi, în decembrie 2016, la Berlin.