O publicaţie de tradiţie dispare de la chioşcurile de ziare

"The Independent" renunță la formatul print și va funcționa doar în versiunea online. Anunţul a fost făcut de proprietarul cotidianului care anul acesta împlinea 30 de ani de la prima apariţie.

RomaniaTV.net
12 feb. 2016, 20:16
O publicaţie de tradiţie dispare de la chioşcurile de ziare

Cotidianul britanic The Independent, ale cărui vânzări au fost în cădere liberă de câțiva ani, renunță la ediția sa pe hârtie și va rămâne doar în format digital începând cu data de 26 martie. Proprietarul Evgheni Lebedev a arătat, într-un comunicat, că industria mass-media este în plin proces de transformare şi că cititorii publicaţieu au arătat clar că „viitorul este online-ul”.

Cu aproximativ 60.000 de numere tipărite zilnic, ”The Independent”, înființat în 1986, este cotidianul național care în momentul de față este cel mai puțin distribuit în Marea Britanie, în urma tabloidelor Sun sau Daily Mail și a altor publicații precum Times, Guardian sau Daily Telegraph.

„Această decizie va permite salvarea mărcii The Independent și ne va permite să continuăm să investim în conținutul de înaltă calitate editorială care atrage din ce în ce mai mulți cititori pe platformele noastre online”, a mai indicat Lebedev, care conduce grupul ESI Media, ce mai deține cotidianul gratuit The Evening Standard.

Grupul a confirmat, pe de altă parte vânzarea, sub rezerva exprimării acordului acționarilor, a publicaţiei ”i”, versiunea redusă a cotidianului, către grupul Johnson Press, care trebuie să preia un număr semnificativ de angajați de la cotidianul The Independent. Valoarea tranzacţiei s-ar situa în jurul valorii de 25 de milioane de lire (aproximativ 32 de milioane de euro), potrivit mass media britanice.