O româncă a câştigat turneul de poker din Praga

Praga este în aceste zile capitala pokerului European şi mii de jucători din toată lumea s-au adunat pentru zeci de turnee cu premii ce totalizează milioane de euro. Printre aceştia se află şi zeci de jucători din România.

RomaniaTV.net
12 dec. 2014, 10:50
O româncă a câştigat turneul de poker din Praga

La doar 26 ani, cea mai promitatoare jucatoare de poker din Romania a reusit rezultate spectaculoase la Praga. Conform Holdem.ro, tanara jucatoare a reusit sa se impuna in fata a 211 jucatori, majoritatea barbati, si a castigat un turneu de poker foarte greu in care taxa de intrare a fost de 1.000 EUR. Premiul incasat a fost de 30.345 EUR, iar fondul total de premii pus in joc a fost de 204.670 EUR.

Intr-un alt turneu cu 314 jucatori participanti, Luciana a mai castigat un premiu de 16.000$ si ieri se afla in ultimii 12 jucatori la un alt turneu cu intrarea de 1000 EUR.

Tanara, frumoasa si inteligenta, Luciana poate fi considerata cea mai de succes jucatoare de poker din Romania, fiind cunoscuta si apreciata pe plan mondial pentru rezultatele obtinute in ultimul timp. Pentru ea, reteta succesului este una simpla: Sa fii mereu cu un pas inaintea competitiei si sa ai un stil de viata echilibrat sa faci sport si sa practici meditatia.

Intre timp, la Praga a inceput turneul principal pentru care s-a adunat toata lumea si care are o taxa de intrare de 5300 EUR. La turneu au participat ieri 11 jucatori din Romania si astazi sunt asteptati si mai multi jucatori de la noi din tara in turneul care va avea un fond de premii de peste 7 milioane de euro.

Si in Romania exista un circuit de turnee de poker care aduna sute de participanti la fiecare editie si care pentru multi jucatori reprezinta rampa de lansare catre turneele mari din Europa. In ultimii 3 ani fenomenul a luat amploare si cei care au castigat premii la turneele PokerFest au reusit sa obtina rezultate foarte bune in marile festivaluri de poker din intreaga lume.

Urmatorul festival PokerFest se va juca la Cluj intre 16 si 21 Decembrie, va avea o taxa de intrare de 550 EUR si va atrage zeci de turisti din Israel si alte tari din zona pentru o scurta vacanta , distractie si poker.  

Sorin Constantinescu, CEO PokerFest, a declarat ca datorita cadrului legislativ restrictiv din acest moment nu se pot organiza festivaluri de marimea celui din Praga, insa daca legile din Romania se vor alinia cu cele din restul Europei, vom avea cat de curand mii de jucatori care sa calatoreasca la noi in tara pentru marile turnee de poker.  

“Este pacat ca datorita cadrului legislativ se rateaza astfel de oportunitati. La finalul zilei aceste festivaluri mari de poker inseamna hoteluri pline, foarte multi bani cheltuiti pe servicii si o promovare gratuita a Romaniei in afara granitelor. La fel cum Praga, Viena, Barcelona, Berlin  si Londra reprezinta centre de interes pentru jucatorii de poker, si Bucuresti ar putea intra in circuit, mai ales ca exista un interes exceptional pentru tara noastra din partea marilor organizatori”, a declarat Sorin Constantinescu.