O româncă, primul consilier străin la o primărie din Italia

Românca Aurelia Ceoromila, preşedintă a Asociaţiei "DACII" din provincia Arezzo, a devenit primul consilier străin la primăria oraşului Arezzo, potrivit site-ului emigrantul.eu

11 apr. 2014, 12:15
O româncă, primul consilier străin la o primărie din Italia

„Sunt Aurelia Ceoromila, preşedinte al Asociaţiei ,,DACII,, din Provincia Arezzo şi de peste 6 ani m-am aplecat, am ascultat şi am încercat să rezolv problemele fiecărui român care mi-a cerut ajutorul. Poate nu am reuşit de fiecare dată, dar ştiu că am făcut tot ceea ce din modesta şi limitata mea poziţie puteam face. Acum există posibilitatea ca aceste limite să se lărgească foarte mult …”, aşa îşi făcea campanie în 2011 Aurelia Ceoromila pentru alegerile locale din Arezzo, notează Agerpres.

Românii nu au uitat, dar nu au uitat nici italienii sau cei din formaţiunea politică pentru care a pus umărul: Partidul Democrat. Aşa că, odată cu demiterea consilierului Marzia Fontana, Aurelia Ceoromila a trebuit să-i ia locul în Consiliul Comunal al primăriei din Arezzo. Investitura este prevăzută la şedinţa consiliului de vineri, 11 aprilie.

Bârlădeancă de 50 de ani, Aurelia Ceoromila a ajuns în Italia în 2003 şi s-a implicat în social atât ca simplu român, cât şi prin intermediul Asociaţiei ‘Dacii’ pe care o conduce. A promovat, printre altele, rubrica informativă ‘Forum Românesc’ venind în sprijinul românilor din zonă cu informaţiile şi consultanţa necesare. În 2011 a participat cu Partidul Democrat la alegerile locale pe lista primarului Fanfani. Ea nu este la prima experienţă de acest fel, având deja două mandate de consilier la o primărie din judeţul Vaslui.

„Nu intenţionez să fiu doar reprezentanta românilor. Voi lucra pentru interesul oraşului Arezzo şi al cetăţenilor săi. Cred că toţi au aceleaşi probleme şi aceleaşi necesităţi. Important este să fim uniţi în înfruntarea şi rezolvarea lor”,  a declarat Aurelia Ceoromila.