O specie unică de iguane, ameninţată de erupţia vulcanică din Galapagos

Vulcanul Wolf a intrat în erupție luni în arhipelagul ecuadorian Galapagos, amenințând habitatul unei specii de iguane roz unice în lume, au anunțat autoritățile, preluate de AFP.

26 mai 2015, 11:49
O specie unică de iguane, ameninţată de erupţia vulcanică din Galapagos

Avertismentul a fost lansat de un vas turistic care a observat explozia vulcanică când se afla în apropierea insulelor înscrise în Patrimoniul Mondial al UNESCO. Autoritățile urmează să efectueze un zbor pe insula pe care se află vulcanul de 1.700 de metri, a cărui ultimă erupție datează din 1982, informează Agerpres.

Împrejurimile vulcanului nu sunt locuite de oameni, însă adăpostesc ‘o populație de iguane roz unică în lume’, a spus conducerea Parcului Național Galapagos într-un mesaj postat pe Twitter. Ea nu a putut preciza în schimb amploarea riscului cu care se confruntă reptilele cu piele roz cu dungi negre, specie descoperită în 1986 de paznicii parcului.

Celebre pentru broaștele țestoase gigantice care i-au inspirat naturalistului britanic Charles Darwin teoria evoluției speciilor, insulele Galapagos, aflate la circa 1.000 de kilometri de coastele Ecuadorului, constituie unul dintre cele mai fragile ecosisteme de pe planetă, încheie AFP.