O supravieţuitoare din clubul Colectiv, REVOLTATĂ: „Nu există niciun plan de sprijinire a victimelor”

Corina Gabriela Ioniţă, o tânără din Ialomiţa care a supravieţuit tragediei din Colectiv, a scris pe Facebook faptul că este nevoită să lupte singură pentru ca viaţa ei să revină la normal.

20 dec. 2015, 15:05
O supravieţuitoare din clubul Colectiv, REVOLTATĂ: „Nu există niciun plan de sprijinire a victimelor”

Tânăra a suferit arsuri pe 40 % din suprafaţa corpului şi a fost internată la Spitalul Elias din Bucureşti. După aproape o săptămână, ea a fost transferată la un spital din Marea Britanie, regiunea Essex.

La aproape două luni distanţă de la cumplitul incendiu, tânăra a scris un mesaj pe facebook. În cuvintele postate pe reţeaua de socializare, Corina vorbeşte despre o realitate crudă. Aceea în care autorităţile tratează cu indiferenţă victimele care au supravieţuit cumplitele tragedii. Rândurile scrise de Corina scot în evidenţă faptul că atât ea, cât şi celelalte victime care au scăpat cu viaţă din flăcările care au distrus Clubul Colectiv nu sunt sprijinite pentru a reveni la o viaţă normală.

Nu există niciun plan de sprijinire a victimelor din #Colectiv. În cazul meu, deşi am o scrisoare din partea medicilor englezi, adresată colegilor de la spitalul care m-a transferat acolo, în speţă Elias, aceştia s-au comportat glacial (aşa cum o fac ei de obicei), simţindu-se probabil scoşi de sub vizorul presei. Mi s-a urat succes în a-mi rezolva singură problemele legate de concediul medical, comandarea mănuşilor compresive şi chiar găsirea unui fizioterapeut bun «la stat sau la privat, cum doresc». Păi cum aşa, parcă era vorba că vom primi sprijin …?!” a scris Corina pe contul ei de Facebook.