O tânără îşi poartă inima artificială într-un rucsac, după ce organul ei a fost scos de medici din cauza cancerului

Becca Henderson, în vârstă de 24 de ani, din Marea Britanie, are o poveste de viață incredibilă. Ea trăiește, de un an, cu ajutorul unui dispozitiv de 7 kilograme pe care îl poartă în rucsac oriunde merge.

16 ian. 2019, 15:15
O tânără îşi poartă inima artificială într-un rucsac, după ce organul ei a fost scos de medici din cauza cancerului

Chirurgii o descriu pe fata ca fiind „probabil este cea mai curajoasă tânără”, scrie libertatea.ro. Absolventă a Universității Oxford, Becca a fost trecută pe lista urgentă de transplant, potrivit BBC. Ea nu a putut să fie, până acum, un candidat pentru transplat pentru că medicii au așteptat un an pentru a vedea dacă revin celulele canceroase în corp.

Citeşte şi Inimă creată în laborator. Mii de oameni se află pe listele de aşteptare pentru a primi un transplant de cord

„Niciodată nu m-am gândit să renunț. A fost nunta surorii mele și am vrut să ajung acolo, au fost nunțile altor prieteni, îi am pe părinții mei și nu vreau să mor înaintea câinelui meu” a declarat tânăra care și-a petrecut ultimele luni în apropierea părinților săi, în cazul în care dispozitivul care o ajută să trăiască se oprește. Un transplant de inimă reprezintă șansa la o viață normală pentru Becca. În Marea Britanie mai există o persoană care trăiește cu o inimă artificială.