O tonă de flori confiscate de Poliţie, la Bucureşti, joi. Ce NEREGULI au descoperit poliţiştii

Incinta Pieței de Flori "George Coșbuc", precum şi zona adiacentă – b-dul Uranus – Calea Rahovei, au fost răscolite de poliţişti joi dimineaţă. Vânzătorii care se ştiau în neregulă au abandonat marfa pe jos şi au luat-o la fugă când au ajuns oamenii legii în control. 

15 sept. 2016, 14:06
O tonă de flori confiscate de Poliţie, la Bucureşti, joi. Ce NEREGULI au descoperit poliţiştii

Joi, 15 septembrie 2016, la orele 05.00, Poliția Locală Sector 5 a demarat o amplă acțiune de control în incinta Pieței de Flori „George Coșbuc” și zona adiacentă – b-dul Uranus – Calea Rahovei, acţiunea fiind dispusă de primarul Daniel Florea.

Acțiunea se înscrie în planul de acțiune gândit de Edilul Sectorului 5 în vederea respectării normelor de salubrizare și igienizare a domeniului public, disciplina în construcții, cât și a celor care impun practicarea unui comerț civilizat, în condițiile impuse de lege.

În urma verificărilor s-a constatat că mulți dintre comercianții din acest perimetru nu aveau documente prin care să dovedească proveniența mărfurilor.

De altfel, la apariția echipelor de polițiști locali, aceștia și-au abandonat mărfurile, o cantitate de aproximativ o tonă de flori fiind reținută în vederea confiscării.

În planul respectării normelor privind disciplina în construcții, s-a constatat că 6 chioșcuri destinate comerțului cu flori erau ilegal amplasate, proprietarii fiind somați să elibereze domeniul public.
De asemenea, s-au aplicat amenzi în cuantum de 8.000 de lei, pentru tulburarea liniștii publice, pentru încălcarea normelor de salubrizare și a celor privind comerțul stradal pe domeniul public.

„Cei care astăzi au decis să fugă și să-și abandoneze mărfurile pentru care nu aveau acte de proveniență trebuie să înțeleagă că nu vom tolera sub nicio formă abaterile de la practicarea unui comerț legal și salubru. Acțiunile vor continua, prin Poliția Locală urmând să le realizăm permanent, fiindcă ne dorim ca activitatea comercială din această piață a Sectorului 5 să se desfășoare cu respectarea legii. Am promis normalitate în Sectorul 5 și acest demers se înscrie în asigurarea unor condiții civilizate pentru desfășurarea activității. Este o piață tematică, din care se aprovizionează nu doar locuitorii Sectorului 5, ci și mulți alți bucureșteni. De aceea, dorim să le oferim posibilitatea de a cumpăra flori de la producători sau comercianți cu acte în regulă, într-o piață salubră și sigură, precum cele din alte capitale europene”, a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5.