Oamenii de ştiinţă au descoperit bateria care ar putea rezista veşnic. Viaţa noastră s-ar putea schimba complet

Viaţa oamenilor s-ar putea schimba complet, după ce mai mulţi oameni de ştiinţă de la Universitatea Irvine din California au inventat o baterie ce poate rezista veşnic. Potrivit specialiştilor, aceasta ar putea fi încărcată de sute de mii de ori fără a-şi pierde autonomia, scrie Business Magazin.

05 mai 2017, 08:02
Oamenii de ştiinţă au descoperit bateria care ar putea rezista veşnic. Viaţa noastră s-ar putea schimba complet

May Le Thai, candidat PhD al universitatii, a explicat că ea şi colegii ei au folosit nanowire, un material de câteva mii de ori mai subtire decat un fir de păr, foarte conductiv şi cu o suprafaţă suficient de mare pentru a susţine date şi transfer de electroni. Acest material a mai fost folosit de oamenii de ştiinţă în dezvoltarea bateriilor, dar problema este că filamentele sunt fragile şi nu ţin procesului de încărcare şi descărcare, astfel într-o baterie normală, filamentele se expandează şi se sparg.

Citeşte şi Transportul de baterii cu litiu-ion, interzis în cala avioanelor

Cei de la universitatea Irvine au rezolvat problema învelind un nanowire de aur într-o capsulă de dioxid de mangan şi plasând-o apoi într-un gel similar cu plexiglas-ul pentru a îmbunătăţi fiabilitatea. Toate aceste lucruri au fost realizate accidental!