OFICIAL: Europenele de gimnastică din 2017, în România. Ori la Bucureşti, ori la Cluj-Napoca

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică (UEG), reunit vineri, a dat un vot de încredere pentru desfășurarea Campionatelor Europene individuale de gimnastică artistică din 2017 în România, potrivit site-ului oficial al organizației.

09 oct. 2015, 20:19
OFICIAL: Europenele de gimnastică din 2017, în România. Ori la Bucureşti, ori la Cluj-Napoca

Uniunea Europenă de Gimnastică (UEG), for prezidat de francezul Georges Guelzec, și-a manifestat încrederea că ediția a șaptea a competiției va avea loc la București, așa cum este prevăzut, în ciuda întârzierilor legate de construcția noii Săli Polivalente din Capitală.

Având în vedere posibilitatea ca noua arenă să nu fie gata la data programată pentru desfășurarea competiției, Comitetul Executiv al UEG a acceptat propunerea Federației Române de Gimnastică de a muta Europenele, în cazul în care va fi nevoie, la Cluj-Napoca (Sala Polivalentă).

Pe 23 septembrie, Guelzec afirma la București, într-o conferință de presă comună cu Federația Română de Gimnastică și Ministerul Tineretului și Sportului, că Bucureștiul trebuie să dea un răspuns până în decembrie dacă va putea găzdui sau nu Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2017.

În data de 23 ianuarie, Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică (UEG) decidea, la Lausanne, ca Europenele feminine și masculine de gimnastică artistică din 2017 să aibă loc la București, în dauna orașului danez Aarhus, care a mai găzduit Mondialele de gimnastică artistică din 2006.

Pe 9 februarie, la propunerea Federației noastre, Comitetul Executiv al UEG, precum și Comisiile Tehnice, în urma discuțiilor care au avut loc la Montpellier, au aprobat ca perioada de desfășurare a competiției să fie 17-23 aprilie 2017.

Sala Floreasca a fost gazdă a primului Campionat European feminin de gimnastică, în 1957.