Olguţa Vasilescu despre eliminarea venitului minim garantat: Cei care pot să muncească să nu mai stea în grija statului

Venitul minim garantat nu poate fi eliminat, există peste tot în Uniunea Europeană, dar avem în vedere măsuri pentru ca acele persoane care pot să muncească să își găsească un loc de muncă și să nu mai stea în grija statului român, a declarat marți ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

09 mai 2017, 10:46
Olguţa Vasilescu despre eliminarea venitului minim garantat: Cei care pot să muncească să nu mai stea în grija statului

„Nu se poate întâmpla acest lucru, să se elimine venitul minim garantat. În primul rând, pentru că există peste tot în Uniunea Europeană, dar este foarte adevărat că ne dorim ca cei care pot să muncească și își găsească un loc de muncă să o facă și să nu mai stea în grija statului. Le vom asigura condiții tuturor acestor persoane, să își găsească un loc de muncă și să nu mai rămână în continuare în grija statului român”, a precizat ministrul Muncii, la Parlament, întrebată cum privește propunerea exprimată de Călin Popescu-Tăriceanu de eliminare a venitului minim garantat.

Citeşte şi: Plafonare indemnizaţie creştere a copilului. Vasilescu: Nu e normal să plăteşti 16%, şi după să iei 85%. Este o înşelătorie a statului