ONU prevesteşte dezastrul climatic. "La câţi bani se alocă acum, e ca şi cum te-ai proteja cu umbrela în faţa unui urgan de categoria 5

Publicat: Joi, 03 Mai 2018 15:16 // Actualizat: Joi, 03 Mai 2018 15:16 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe furtuni, secete şi inundaţii cauzate de emisiile de gaze cu efecte de seră vor cauza o destabilizare globală, este mesajul pe care l-a transmis recent Şefa secretariatului pentru schimbările climatice din cadrul ONU, Patricia Espinosa.

Foto: Reuters

"Să încerci să abordezi problema schimbărilor climatice la nivelul financiar actual este ca atunci când te protejezi cu o umbrelă în timpul unui uragan de categoria a cincea. În momentul de faţă vorbim despre milioane şi miliarde de dolari când ar trebui să vorbim despre trilioane", a spus Patricia Espinosa. "Impactul fenomenelor meteo extreme produce deja haos", a adăugat aceasta.

Espinosa a precizat că temperaturile medii la suprafaţa pământului vor creşte cu 3 grade Celsius comparativ cu perioada preindustrială, potrivit angajamentelor actuale pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar creşterea "va conduce la nimic mai puţin decât destabilizare globală. Va avea un preţ în vieţi omeneşti. Va spori competiţia pentru resurse, va creşte instabilitatea şi conflictul".

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
încălzirea globală ONU patricia espinosa schimbări climatice
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6528
RON
11 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H