Două fete care au fost la un pas să se înece la o piscină din Capitală sunt în stare gravă la spital

Cele două fete de 12 şi de 16 ani care au fost la un pas să se înece la piscina unui club din Capitală sunt în stare foarte gravă, la terapie intensivă.

RomaniaTV.net
18 iun. 2016, 20:25
Două fete care au fost la un pas să se înece la o piscină din Capitală sunt în stare gravă la spital

Cele două fete, cu vârste de 12 şi, respectiv, 16 ani, s-au asfixiat după ce au inhalat apă într-o piscină a unui club privat. Martorii spun că la piscină nu se afla niciun salvamar şi că fetele au fost scoase din apă de un ospătar.

Potrivit România TV, până la sosirea echipajelor SMURD ele au fost resuscitate de un medic aflat la faţa locului, lucru confirmat şi de Raed Arafat. „A fost un medic care lucreaza la SMURD, dar era în timpul liber, care a început resuscitarea şi apoi ajutat de SMURD care a sosit la faţa locului„, a spus Rael Arafat, la România TV.

Tot Raed Arafat a declarat duminică la post de televiziune că prima ambulanţă a ajuns la faţa locului în 7 minute de la producerea incidentului.

„În 7 minute a fost prima ambulanță acolo, dar era un medic de la SMURD, în timpul lui liber, de la spitalul Floreasca, din ce știu, și el a început resuscitarea la fața locului până au venit echipajele SMURD în sprijinul lui. După asta, s-a continuat resuscitarea, stabilizarea, au reușit să le stabilizeze, după care au fost transportate la spitalul Grigore Alexandrescu”, a spus Arafat la un post de televiziune.

El a atras atenția că va urma o perioadă dificilă pentru cele două victime în care se va stabili care a fost efectul hipoxiei, adică a lipsei oxigenului care ajunge la creier.

Faptul că a fost medicul acolo și a început resuscitarea este foarte important, pentru că asta înseamnă că a redus perioada de lipsă de oxigen până ce au sosit echipajele la fața locului„, a mai susținut Arafat.

Adolescentele se află acum internate în stare gravă la Spitalul Grigore Alexandrescu.