ORA DE IARNĂ 2018. CÂND SE SCHIMBĂ ORA? Aproximativ 80% dintre cetăţenii UE vor să se renunţe la ora de vară

ORA DE IARNĂ 2018. Schimbarea orei ar putea deveni istorie. Comisia Europeană va propune vineri renunţarea la practica trecerii de la ora de vară la ora de iarnă, în urma unei consultări la care au participat câteva milioane de cetăţeni europeni. Majoritatea cetăţenilor UE doresc renunţarea la ora de vară şi ora de iarnă.

RomaniaTV.net
30 aug. 2018, 05:55
ORA DE IARNĂ 2018. CÂND SE SCHIMBĂ ORA? Aproximativ 80% dintre cetăţenii UE vor să se renunţe la ora de vară

ORA DE IARNĂ 2018. Trecerea la ora de iarnă are loc în fiecare an în ultima duminică din luna octombrie. În 2018 trecem la ora de iarnă în data de 28 octombrie, când ora 4:00 va deveni ora 3:00. 

În jur de 80% dintre respondenţii unei consultări publice lansate de Comisia Europeană luna trecută au declarat că ar susţine renunţarea la ora de vară, potrivit news.ro.

Comisia a lansat consultarea ca parte a analizei sale asupra directivei UE privind ora de vară. Nu au fost oferite detalii, însă Comisia a precizat că au participat 4,6 milioane de cetăţeni UE.

Comisarul European pentru Transport, Violeta Bulc, va informa comisarii în legătură cu rezultatele săptămâna aceasta şi va redacta un raport oficial înaintea consultărilor cu Parlamentul European şi cu alte părţi relevante, conform unui purtător de cuvânt al Comisiei.

Consultarea vine după o cerere din februarie a Parlamentului European de a analiza regulile actuale privind ora de vară.