Oraşele viitorului vor fi construite în apă. Într-un ZGÂRIE-NORI acvatic vor locui 50.000 de oameni GALERIE FOTO

Proiectul "Aequorea" elaborat de îndrăzneţul arhitect Vincent Callebaut prevede construcţii urbane uriaşe scufundate în apă, cu structuri ecologice cu cât mai puţină poluare şi consum de curent electric.  

14 feb. 2016, 11:31

În viziunea lui Vincent Callebaut, oraşele acvatice nu necesită tehnologii care funcţionează cu combustibili convenţionali, ci vor produce propria lor energie şi căldură fără să polueze mediul. În aceste construcţii ale viitorului vor putea locui între 20.000 şi 50.000 de oameni.

Fiecare „zgârie-nori” acvatic va avea 250 de etaje şi o lăţime de o jumătate de kilometru. Structura acestor oraşe imită forma unei meduze uriaşe, iar intrarea în oraşul plutitor se află la suprafaţa construcţiei.

Rezervele de apă potabilă ale oraşului vor fi asigurate de o uzină ecologică ce va folosi presiunea apei pentru a elimina sarea, iar oxigenul va fi asigurat printr-o instalaţie de coşuri speciale montate în turnurile oraşului, la suprafaţă.

Hrana populaţiei din viitoarele oraşe va fi asigurată de recifurile de corali, din pescuit şi din terenuri agricole şi ferme marine amenajate în interiorul oraşului.

În oraşele subacvatice vor fi construite case, birouri, magazine, laboratoare de cercetare, parcuri, grădini, livezi şi orice fel de spaţii verzi. Fructele şi legumele vor putea fi cultivate în aşa-numitele „sate-eco”. Va exista şi posibilitatea de a pescui direct din ocean.

Fiecare metru de construcţie a unui oraş eco este evaluat la 1.430 de lire sterline, iar Vincent susţine că aceste oraşe pot fi construite în oricare ocean de pe planetă.