Arhitectul George Vasiliu a murit la 25 de ani. Primarul Sectorului 2: „S-a înhămat nu doar la lupta cu boala, ci și la lupta de a face România o țară mai bună”

A murit George Vasiliu, un arhitect de doar 25 de ani, fiind cel mai tânăr care a candidat, în 2020, pentru Consiliul Local București Sector 2 din partea USR.

02 ian. 2023, 22:21
Arhitectul George Vasiliu a murit la 25 de ani. Primarul Sectorului 2: „S-a înhămat nu doar la lupta cu boala, ci și la lupta de a face România o țară mai bună”

Arhitectul George Vasiliu a murit subit, la doar 25 de ani. Avea o mulțime de planuri mari în politică, însă drumul lui s-a oprit.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, e primul care a anunțat decesul tânărului arhitect. „Era cel mai tânăr consilier local al sectorului 2. Un om care s-a înhămat nu doar la lupta cu boala, ci și la lupta de a face România o țară mai bună. George Vasiliu s-a stins. Rămâne însă dorința lui de a schimba lumea, de a schimba Bucureștiul. Rămân ideile că străzile aparțin oamenilor, nu mașinilor. Rămâne credința lui că România poate fi schimbată de oameni care nu stau deoparte. Drum lin, George! Ne vei lipsi tuturor”, a transmis primarul.

George Vasiliu era coordonator la „Străzi pentru Oameni”, un ONG de promovare a străzilor pietonale, pistelor de biciclete și transportului alternativ.

„Am intrat în politică pentru că am văzut cum este condus Bucureștiul și nu pot tolera o administrație profund coruptă și incompetentă să ia decizii pentru mine. Așa că am ales să candidez în baza unui program care poate să fie realizat în 4 ani de mandat: sensuri unice pentru eficientizarea traficului și crearea locurilor de parcare și reabilitarea spațiilor verzi existente. Sunt cel mai tânăr candidat din Municipiul București și cred că schimbarea sistemului din interior e singura variantă reală pentru a îmbunătății lucrurile în Capitală”, spunea George Vasiliu.

Citește și Român înjunghiat mortal în Germania. Familia lui Cristian face eforturi uriașe să-i aducă trupul neînsuflețit în țară: „Se fac donații pentru repatriere”

Mama lui George Vasiliu trece prin momente cumplite, după ce fiul ei s-a stins. „Copilul meu perfect, iubitor, bun a trebuit să plece spre lumină. Te iubește Mimi până la cer și înapoi”, a scris ea.

George Vasiliu, plâns de toți cei care l-au cunoscut

Mihai Șora a transmis un mesaj de condoleanțe pe Facebook, după ce a aflat de moartea tânărului arhitect.

„Ce rău îmi pare… – un copil atât de bun și de inimos! Dumnezeu să îl odihnească în lumină și să le dea putere părinților greu încercați. Copăcelul care încheie de obicei rândurile mele pe facebook era/este și pentru tânărul George, cu ideile lui formidabile, cu însuflețirea și dragostea pe care le-a pus în Străzi pentru Oameni”, a scris filosoful.

Citește și Durere fără margini pentru Nicoleta, tânăra moartă după ce a născut două fetițe gemene. Ce nu a mai apucat să facă fosta Miss Adolescența

„George a vrut Străzi pentru Oameni. A vrut copaci plantați pe Bvd. Regina Elisabeta. George avea tot timpul idei de proiecte pentru o viață mai bună pentru bucureșteni. George era colegul nostru, mereu cu zâmbetul pe buze, de un optimism cum rar mai întâlnești zilele acestea. Dar George a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. Ne vei lipsi, George Vasiliu! Condoleanțe familiei!”, au transmis reprezentanții USR.

„M-am văzut cu George doar de vreo două ori dar am vorbit mult la telefon. Avea planuri mari pentru Străzi pentru Oameni iar eu îl voiam în proiectele mele de dezvoltare comunitară, ca să dăm puțină culoare zidurilor gri din ghetourile din țară. Plănuiam să ne ajutăm unul pe celălalt. Am râs mult și am rămas cu optimismul lui impregnat în timpane. Rămâi cu bine, George! Așa mi te aduc aminte, în proiectul tău de suflet. Prea devreme. Mult prea devreme”, a spus Corina Atanasiu (cofondator al organizației O Țară ca Afară).