Orban: Avem o înţelegere. Dacă PNL va da candidatul la prezidenţiale, funcţia de premier va reveni PDL

Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat, în exclusivitate pentru RomaniaTV.net, că PNL şi PDL au stabilit o înţelegere pentru alegerile prezidenţiale. Astfel, dacă unul din partide va da candidatul la preşedinţie, celălalt partid va primi funcţia de premier, în cazul în care prezidenţiabilul va câştiga.

20 iul. 2014, 13:12
Orban: Avem o înţelegere. Dacă PNL va da candidatul la prezidenţiale, funcţia de premier va reveni PDL

„Avem o singură înţelegere. Singura înţelegere este că, dacă PNL va da candidatul la prezidenţiale şi acesta câştigă, atunci PDL va da premierul. Şi invers. Dar fără să candideze neapărat în tandem”, a declarat Ludovic Orban, vicepreşedinte al Biroului Politic Naţional al PNL.

Crin Antonescu, înfrângere usturătoare în faţa lui Klaus Iohannis pentru nominalizarea la prezidenţiale

Această înţelegere a fost confirmată şi de Cătălin Predoiu, candidatul PDL la alegerile prezidenţiale. Predoiu a afirmat, în exclusivitate pentru RomaniaTV.net, că există o înţelegere în acest sens, o alocare încrucişată între partide privind funcţia de preşedinte şi cea de premier. El a ţinut să precizeze că este vorba despre o discuţie de principiu, fără să fie propus vreun nume.

PNL îşi stabileşte luni candidatul la Preşedinţie

„Nu s-a discutat decât de principiu, nu s-a adus în discuţie niciun nume. S-a stabilit că, dacă unul din partide va da candidatul la prezidenţiale, celălalt să primească funcţia de premier. Dar nu s-a vorbit despre nici un nume, niciun algoritm, doar despre această alocare încrucişată”, a declarat Cătălin Predoiu.