Organizaţia PACT cere SNSPA să încheie colaborarea cu Mirel Palada

Organizația PACT pentru România a solicitat joi conducerii Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative să încheie colaborarea cu Mirel Palada, cadru didactic asociat, și a condamnat "ferm" comportamentul acestuia.

14 sept. 2017, 16:59
Organizaţia PACT cere SNSPA să încheie colaborarea cu Mirel Palada

„PACT pentru România condamnă ferm comportamentul domnului Mirel Palada, care, aflat într-un studio de televiziune, l-a lovit cu pumnul în față pe vicepreședintele Senatului României, domnul Mihai Goțiu, după un schimb de replici. În urma acestui episod, domnul Mirel Palada, cadru didactic la SNSPA și fost purtător de cuvânt al Guvernului României, devine, în mod regretabil, un simbol al comportamentului golănesc în spațiul public și un promotor al ‘politicii pumnului în gură’ — la propriu. În acest sens, vă solicităm încheierea colaborării dintre Școala Națională de Studii Politice și Administrative și domnia sa. Considerăm că episodul regretabil care l-a avut în prim-plan pe domnul Mirel Palada, cadru didactic asociat al SNSPA, afectează în mod ireparabil imaginea instituțiilor care se asociază cu acesta”, se arată într-o scrisoare deschisă a PACT. 

Potrivit sursei citate, SNSPA este „o universitate de prestigiu” iar asocierea sa cu Mirel Palada „ar reprezenta încă o pată pe imaginea atât de încercată a învățământului superior din România”.

„În calitatea sa de cadru didactic, domnul Mirel Palada este responsabil de formarea caracterelor a mii de studenți și trebuie să reprezinte un model de conduită și moralitate în spațiul public. În acest sens, considerăm că gestul său nu poate nici tolerat, nici acceptat. Totodată, considerăm că o universitate care promovează gândirea critică nu poate fi reprezentată de un cadru didactic incapabil de a accepta opinii diferite și care recurge la violență fizică pentru a-și impune punctul de vedere. De asemenea, chiar dacă domnia sa are opțiuni politice diferite față de colegul său de platou, gestul la care a recurs dovedește lipsa unui respect minimal pentru demnitatea publică pe care o ocupă domnul Mihai Goțiu, aceea de vicepreședinte al Senatului României”, se mai arată în scrisoare.