Oscar Pistorius, 6 ANI de ÎNCHISOARE pentru că şi-a ucis IUBITA

Tribunalul din Pretoria, Africa de Sud, a dat, miercuri, sentința în cazul lui Oscar Pistorius: 6 ani de închisoare.

06 iul. 2016, 08:45
Oscar Pistorius, 6 ANI de ÎNCHISOARE pentru că şi-a ucis IUBITA

Oscar Pistorius și-a ucis iubita, Reeva Steenkamp, de Ziua Îndrăgostiților, în 2013, și risca 15 ani, dar pedeapsa a fost mai blândă decât era așteptat. Aceasta a declarat că „există motive substanțiale și convingătoare” să se abată de la pedeapsa minimă de 15 ani pentru omor, citând ca factor decisiv percepția eronată că Pistorius a încercat să-și ucidă iubita.

Oscar Pistorius, dezvăluire ŞOC. Cum şi-a ucis iubita: „Încă simt mirosul sângelui ei”

În octombrie 2014, Oscar Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru omor din culpă şi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc. Sportivul nu a contestat sancţiunea primită atunci, dar Parchetul a făcut apel, iar în decembrie 2015 Pistorius a fost declarat de Curtea Supremă de Apel vinovat de omor. La 11 ianuarie, Oscar Pistorius a depus actele pentru o contestaţie la Curtea Constituţională.

Sud-africanul s-a aflat în ultimele luni în regim de arest la domiciliu, el fiind eliberat din închisoare în octombrie 2015, după ispăşirea unui an de detenţie din condamnarea iniţială.