OUG 13 revine în prim plan. ÎCCJ sesizează CCR cu privire la OUG 14, la solicitarea Alinei Bica

Celebra ordonanţă 13 este invocată în procesul Alinei Bica. Avocaţii acesteia au cerut sesizarea Curţii Constituţionale, pentru a se constata dacă ordonanţa şi-a făcut efectele până când a fost anulată. Magistrații ÎCCJ au admis cererea avocaților.

08 sept. 2017, 12:01
OUG 13 revine în prim plan. ÎCCJ sesizează CCR cu privire la OUG 14, la solicitarea Alinei Bica

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis vineri să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la OUG 14/2017, în urma solicitării venite din partea fostei șefe a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu.

Alina Bica susține în solicitare, printre altele, că i s-ar fi aplicat legea mai favorabilă și ar fi fost dezincriminat abuzul în serviciu dacă nu ar fi fost abrogată OUG 13.

Parchetul General a decis să claseze dosarul celebrei Ordonanțe de Urgență nr. 13, referitoare la modificarea Codurilor penale.

În acest dosar au fost făcute mai multe audieri, printre care ministrul de atunci al Justiției, Florin Iordache – ca martor, iar șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a decis să trimită dosarul la Parchetul General.

Mai bine de două luni, dosarul a stat pe masa lui Augustin Lazăr, iar apoi a fost clasat pe motiv că nu sunt indicii de producere a unor fapte de corupție în dosar.