Oul Bandai care a făcut senzaţie acum 20 de ani, se întoarce pe piaţă. În două săptămâni va fi în magazine

Oul Tamagotchi, produs de compania japoneză Bandai, a avut un succes uriaş, de la lansarea sa, în 1996, fiind vândute 76 milioane exemplare.

12 oct. 2017, 19:12
Oul Bandai care a făcut senzaţie acum 20 de ani, se întoarce pe piaţă. În două săptămâni va fi în magazine

Starul jucăriilor anilor ’90, Tamagotchi, este un animal virtual sub forma unui ou electronic. Producătorul japonez Bandai a anunțat miercuri că gadgetul va fi comercializat din nou, începând cu 25 octombrie,  în Europa şi Statele Unite.

Noua generaţie de Tamagotchi este ceva mai mică decât precedenta, dar principiul de joc va rămâne acelaşi: jucăria este echipată cu un ecran digital pe care sunt afișate animalele de care urmează să ai grijă. Pentru asta va fi nevoie de o atenție aproape permanentă, astfel încât animalul să se dezvolte și să trăiască cât mai mult timp posibil.

Cuvântul „Tamagotchi” reprezintă o contopire a două cuvinte, „Tamago”, care în japoneză înseamnă „ou” şi „Watch” care se traduce prin „a privi” / „a supraveghea”.

Inventatorul jocului, Aki Maita, a primit Premiul Anti Nobel pentru economie, distincţie acordată pentru invenţiile fără sens.