Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân

Administraţia Prezidenţială marchează, sâmbătă, Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân, în semn de solidaritate şi empatie cu femeile care suferă de această boală, iluminând Palatul Cotroceni în roz începând cu ora 19:30.

01 oct. 2016, 12:27
Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân

Prin această iniţiativă, Administraţia Prezidenţială se alătură instituţiilor care promovează importanţa prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de sân, a doua cea mai frecventă formă de cancer în România”, precizează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă. 

Sursa citată aminteşte că România înregistrează deficienţe în ceea ce priveşte rata de supravieţuire a bolnavilor de cancer, una dintre cauze fiind faptul că boala este depistată când deja se află într-un stadiu avansat.

”În acest context, Administraţia Prezidenţială susţine demersurile societăţii civile şi ale profesioniştilor din sănătate şi reiterează necesitatea educaţiei pentru sănătate şi a prevenţiei, care trebuie să reprezinte prioritatea zero a oricărui sistem de sănătate”, se mai prcizează în comunicat.