Panică în staţiunea Cheia. O ursoaică şi doi pui au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor. Zona este plină de turişti

Patrule de jandarmi în staţiunea Cheia după apariția unui urs care a bagat spaima în localnici. Echipaje de jandarmi vor patrula în minivacanța de Rusalii pe străzi după ce, în ultimele două zile, în Cheia şi-a făcut apariţia o ursoaică cu doi pui, care a ucis animalele din curţile localnicilor. Măsura a fost luată în condiţiile în care staţiunea este plină de turişti.

03 iun. 2017, 09:22
Panică în staţiunea Cheia. O ursoaică şi doi pui au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor. Zona este plină de turişti

Este panică în stațiunea Cheia, după ce o ursoaică și doi pui au intrat în gospodării și au făcut ravagii, scrie b1.ro. Zece pădurari ai Direcției Silvice Prahova și aproape 20 de jandarmi sunt pe urmele animalelor sălbatice pe care vor să le alunge din zonă.

Citeşte şi Ce apetit sexual ai în funcţie de zodie

„Nu putem face nimic altceva decât să supraveghem. Păzim ursoaica. Dacă apare o înlăturăm ca să nu se întâmple ceva rău”, a declarat șeful Direcţiei Silvice Prahova pentru Mediafax. 

Panică în stațiunea Cheia: O ursoaică și doi pui au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor. Zona este plină de turiști veniți în vacanță

În ultimele zile, ursoaica și cei doi pui au dat iama în gospodării.

„Au mâncat animale, iepuri, găini. Au intrat şi în case. Au luat chiar şi bere dintr-un frigider. Este periculos. Sunt mulţi turişti acum, ursoaica vine şi în zona de rulote. Le-am explicat şi turiştilor să nu mai le dea mâncare”, a mai spus reprezentantul Direcţiei Silvice Prahova.

La rândul sau, șeful Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Amatori, Valeriu Bolgiu, a precizat că trebuie luate măsuri în zonă deoarece ursoaica ar putea ataca oamenii, în încercarea de a-și apăra puii.

„Dacă omori un urs, trebuie să plăteşti despăgubiri de 45.000 de euro. Dacă ursul omoară un om, atunci statul nu dă nimic”, a spus Bolgiu.