Papa Benedict al XVI-lea sărbătoreşte 91 de ani de viaţă

Papa emerit Benedict al XVI-lea şi-a sărbătorit la 16 aprilie împlinirea a 91 de ani într-un cadru privat "liniştit şi familial", în compania fratelui său Georg, 94 de ani, sosit din Bavaria cu acest prilej în urmă cu câteva zile, a informat Vaticanul.

17 apr. 2018, 12:29
Papa Benedict al XVI-lea sărbătoreşte 91 de ani de viaţă

Iniţial nu fusese prevăzut niciun act oficial în vechea mănăstire ‘Mater Ecclesiae’, situată în Grădinile Vaticanului, unde papa emerit s-a retras la 28 februarie după ce a renunţat la pontificatul său în urmă cu cinci ani. Totuşi papa Francisc a oficiat în cursul dimineţii de luni o slujbă în onoarea lui Benedict al XVI-lea şi i-a transmis „felicitările sale”, potrivit biroului de presă al Vaticanului.

În ultimul moment s-a decis ca formaţia de muzică a Gărzii Elveţiene să interpreteze mai multe piese în onoarea papei emerit, a precizat sursa. În afară de fratele său, fostul papă a fost însoţit de secretarul său personal şi prefect al Casei Pontificale, arhiepiscopul Georg Gaenswein şi de patru femei laice.

Vaticanul a dezvăluit recent că Joseph Ratzinger, cum el însuşi a mărturisit într-o scrisoare, „simte povara anilor, aşa cum este normal la vârsta lui”. „Nu pot spune decât că la finalul unui declin lent al puterii mele fizice, interior mă aflu în pelerinajul către Casă”, a scris Joseph Ratzinger, în această scrisoarea publicată de ziarul ‘Corriere della Sera’, care a informat despre îngrijorarea exprimată de mulţi cititori cu privire la starea sa de sănătate

Cu prilejul zilei sale de naştere, luni seară a fost prezentat la Filmoteca Vaticanului documentarul „Benedict al XVI-lea, la ora adevărului”, în regia jurnalistului spaniol Javier Martínez-Brocal.