Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere şi a împărţit Lumina sfântă credincioşilor VIDEO

Aproape 1,5 miliarde de credincioşi ortodocşi şi catolici din întreaga lume au sărbătorit în această noapte Învierea Mântuitorului. La Vatican, mii de credincioşi au participat la slujba oficiată de Suveranul Pontif în bazilica Sfântul Petru. În Duminica Paştelui, Papa Francisc va adresa prima sa binecuvântare "Urbi et orbi". Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi în Cetatea Sfântă pentru a asculta mesajul pascal al Papei.

20 apr. 2014, 07:22
Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere şi a împărţit Lumina sfântă credincioşilor VIDEO

Ceremonia Învierii Domnului a început cu binecuvântarea focului şi pregătirea luminii pascale în atrium. Apoi, lumânarea aprinsă, pictată cu scena răstignirii Domnului, a fost adusă în imensa bazilică. De la această lumânare au luat lumina Învierii preoţii, episcopii şi credincioşii, potrivit România TV.

În cadrul slujbei, Papa Francisc a botezat 10 oameni din Senegal, Liban, Belarus şi Franţa. Cel mai tânăr dintre cei care au primi darul botezului este un băiat de 7 ani.

Papa Francisc a reuşit să surprindă şi de această dată clerul şi credincioşii. Suveranul Pontif a ales să poarte veşminte albe, simple şi a citit predica în picioare, ca orice preot, nu de pe tronul Papilor.

CITEŞTE ŞI: Papa Francisc a făcut declaraţii ISTORICE