Papahagi, despre demisia lui Baconschi: Elena Udrea s-a înconjurat cu sicofanţi fără anvergură

Adrian Papahagi consideră că demisia lui Teodor Baconschi din PMP reprezintă "o înfrângere majoră" pentru Elena Udrea, care "a preferat să se înconjoare cu sicofanți fără anvergură și a marginalizat complet vocile critice din partid".

26 iun. 2014, 15:31
Papahagi, despre demisia lui Baconschi: Elena Udrea s-a înconjurat cu sicofanţi fără anvergură

„Teodor Baconschi a fost membru fondator al partidului, iar organizația pe care creat-o și a condus-o la sectorul 1 a obținut primul scor pe țară la alegerile europene. Este o înfrângere majoră pentru noul președinte, Elena Udrea, care a preferat să se înconjoare cu sicofanți fără anvergură și a marginalizat complet vocile critice din partid. Poate fi mulțumită: a scăpat de un odios intelectual cu doctorat la Paris (mai rezistă totuși vreo 3-4 în partid, însă nu se știe pentru câtă vreme)”, a scris Adrian papahagi pe contul de Facebook, alaturi de o fotografie cu demisia scrisă de mână a lui Baconschi.

Papahagi a adăugat că Teodor Baconschi „este unul dintre cei mai fini eseiști și diplomați din România, un mare intelectual creștin, și mai presus de toate un om cinstit”, completând că îi înţelege integral dezgustul pentru politică.

Fostul candidat la şefia PMP mai spune că „eu, fiind mai tânăr, mai rabd o vreme” şi se întreabă „arghezian” „dar, Doamne, până când?”.

Teodor Baconschi a postat, joi, pe Facebook, o scrisoare adresată preşedintelui PMP, Elena Udrea, prin care o anunţă că demisionează din formaţiunea pe care aceasta o conduce.

„Am încheiat un capitol, fără să-mi modific valorile”, a scris Baconschi, joi după-amiază, pe contul său de Facebook.

După ce Elena Udrea a fost aleasă preşedinte al partidului Mişcarea Populară, Teodor Baconschi a fost una dintre vocile nemulţumite din PMP. Asta deşi în 2010, când era coleg de partid cu fostul ministru al Turismului, Baconschi afirma cu zâmbetul pe buze că este dificil să nu cazi pradă farmecului irezistibil al Elenei Udrea.

Plecarea lui Teodor Baconschi din PMP vine la scurt timp după Marian Preda a ales să demisioneze de la conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară.

Citeşte şi: DEMISII pe bandă rulantă la Fundaţia Mişcarea Populară