Paramedicul SMURD acuzat că a agresat sexual mai multe fetiţe, condamnat la închisoare cu suspendare

Paramedicul SMURD Vasile Grosoşiu a fost condamnat, în urmă cu puţin timp, la 2 ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, având termen de încercare de 3 ani, fiind găsit vinovat de agresiune sexuală şi două infracţiuni de corupere sexuală a minorilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecător Răzvan Cosmin Dicu. Sentinţa este definitivă.

03 mart. 2016, 14:32
Paramedicul SMURD acuzat că a agresat sexual mai multe fetiţe, condamnat la închisoare cu suspendare

În primă instanţă, la Judecătoria Zărneşti, Vasile Grosoşiu fusese achitat, dar părinţii fetiţelor pe care le-ar fi agresat sexual au atacat decizia cu apel.

Paramedicul Vasile Grosoşiu, de la SMURD Bucureşti, este acuzat că a comis infracţiunile sexuale în cursul anului 2014. De altfel, pe 25 septembrie 2015, el a fost trimis în judecată de procurori pentru agresiune sexuală (două infracţiuni) şi viol (tot două infracţiuni). El era deja arestat de 20 de zile, conform deciziei Judecătoriei Zărneşti, dar pe 12 decembrie 2014, judecătorii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov au decis să-i înlocuiască măsura cu arestul la domiciliu. Grosoşiu a contestat această decizie, cerând să fie judecat în libertate, iar pe 6 aprilie 2015 a fost pus în libertate, sub control judiciar, pentru ca în august 2015 să fie achitat în primă instanţă.

Paramedicul a fost angajat la o tabără din Râşnov, la sfârşitul lunii iulie 2014, iar în următoarea lună, directorul taberei a depus o sesizare la Poliţie, prin care reclama că mai multe fetiţe s-au plâns că fuseseră atinse în zone intime de către paramedic. Apoi, la Poliţia Râşnov au fost înregistrate alte trei plângeri, din partea părinţilor unor fetiţe care au fost în tabăra respectivă, acuzaţiile fiind aceleaşi.