Parchetul General deschide dosar penal în legătură cu atacul din Afganistan, în care un militar român a MURIT

Parchetul General informează că a deschis dosar penal în legătură cu incidentul produs, vineri, în Afganistan, în urma căruia un militar român a murit iar alți doi au fost răniți.

15 sept. 2017, 14:12
Parchetul General deschide dosar penal în legătură cu atacul din Afganistan, în care un militar român a MURIT

„În urma sesizării Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de către Ministerul Apărării Naționale în legătură cu incidentul produs în cursul zilei de astăzi, 15 septembrie, în Afganistan, s-a constituit un dosar penal la Parchetul militar competent. Evenimentul s-a produs în cursul unei misiuni de patrulare cu un vehicul blindat, care a fost lovit, în mod intenționat, de un alt vehicul în care se afla un dispozitiv explozibil improvizat”, se arată în comunicatul PÎCCJ. 

Citeşte şi: Unul dintre militarii români răniţi în Afganistan a murit. Ceilalţi doi se află în spital UPDATE

Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți vineri, 15 septembrie, în Afganistan, în jurul orei 10.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, transmite MApN. Unul dintre ei, caporalul Mădălin Stoica, a murit în spital, în urma rănilor suferite.