Părinţii elevilor dispăruţi de pe feribot-ul scufundat s-au luat la bătaie cu forţele de ordine VIDEO

Au trecut patru zile de când un feribot plin cu sute de liceeni s-a scufundat în apropierea coastelor Coreei de Sud, iar nimeni nu ştie ce s-a ales de vieţile a 250 de oameni. Disperarea şi durerea au pus stăpânire pe părinţii elevilor dispăruţi, care s-au luat la bătaie cu forţele de ordine.

20 apr. 2014, 17:19
Părinţii elevilor dispăruţi de pe feribot-ul scufundat s-au luat la bătaie cu forţele de ordine VIDEO

„Guvernul este ucigaşul!”, strigau oamenii, în timp ce înfruntau forţele de ordine. Ei consideră că autorităţile nu fac destule eforturi pentru a-i găsi pe cei dispăruţi.

„Scoateţi-mi copilul, scoateţi-mi, vă rog, copilul, că am auzit că toţi sunt morţi. Aduceţi-mi trupul neînsufleţit ca să pot să-mi văd şi să-mi îmbrăţişez copilul. Ce mă fac eu acum?”, striga mama unui elev dispărut.

Familiile celor peste 250 de dispăruţi au încercat să-şi croiască drum din oraşul-port Jindo spre Seul, ca să-i ceară socoteală preşedintei. Ei n-au putut înainta spre capitală, fiind împiedicaţi de forţele de ordine.

„Am aşteptat 4 zile ca Guvernul să facă ceva, dar nu se întâmplă nimic. Ei spun că nu au autoritatea, aşa că vom merge la cea cu autoritate: preşedinta de la Casa Albastră (reşedinţa prezidenţială, n.r.) ca să-i spunem suferinţa noastră”, a spus tatăl unui pasager.

CITEŞTE ŞI Noi DEZVĂLUIRI în cazul feribotului scufundat în Coreea de Sud. Vezi MESAJE CUTREMURĂTOARE ale pasagerilor

În timp ce la Seul oamenii s-au rugat pentru cei dispăruţi, scafandrii continuă să scoată tot mai multe cadavre din interiorul feribotului. Operaţiunile, la care participă 120 de nave şi 500 de scafandri, sunt îngreunate de curenţii puternici şi de vizibilitatea extrem de scăzută.

Rudelor celor dispăruţi li s-au prelevat probe ADN, pentru a uşura procesul de identificarea a celor scoşi din apă.

Între timp, căpitanul şi doi subalterni de-ai săi au fost arestaţi, iar autorităţile încearcă să afle ce a făcut ca feribotul să se scufunde.