Părinţii unei fetiţe de zece ani bolnave de cancer, obligaţi de instanţă să continue tratamentul copilului

Publicat: Joi, 07 Decembrie 2017 23:11 // Actualizat: Joi, 07 Decembrie 2017 23:11 // Sursa: romaniatv.net

Magistraţii Judecătoriei Răducăneni din judeţul Iaşi au emis o ordonanţă preşedinţială prin care obligă o familie din localitate să continue tratamentul fetiţei de zece ani bolnave de cancer, după ce părinţii au spus că refuză operaţia copilului, pe motiv că i s-ar putea fura organele.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi a dat în judecată o familie din localitatea Răducăneni, judeţul Iaşi, iar Judecătoria Răducăneni a emis o ordonanţă preşedinţială prin care obligă părinţii să continue tratamentul fetiţei în vârstă de zece ani.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi, Tiberiu Bantaş, a declarat joi că în urmă cu o zi instituţia a primit decizia scrisă a instanţei şi că se vor face toate demersurile pentru ca fetiţa să continue tratamentul şi eventual să fie supusă unei intervenţii chirurgicale. Bantaş a spus că dacă familia refuză în continuare tratamentul fetiţei, se va apela inclusiv la executorul judecătoresc.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi a dat în judecată familia din Răducăneni după ce medicii au informat instituţia că părinţii nu şi-au adus fetiţa la tratament din luna iulie, deşi copilul este diagnosticat cu cancer renal în stare avansată şi necesită o intervenţie chirurgicală.

Fetiţa a fost operată la vârsta de patru ani, însă boala copilului a recidivat.

Părinţii copilului le-au declarat jurnaliştilor că nu au încredere în medici şi că se tem că în cazul unei noi intervenţii chirurgicale îi vor fi furate organele.
Totodată, părinţii au mai spus că instanţa nu este compusă din medici şi că fetiţa nu poate fi luată cu forţa din familie, întrucât "este îngrijită exemplar".

Citeşte şi Mesajul incredibil transmis de o fetiţă în fază terminală. "Nu-mi este frică de moarte. Nu m-am născut pentru..."


Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cancer fetiţă bolnavă de cancer Iaşi instanţă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6658
RON
19 Oct
noapte 10 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H