Parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex, RESPINS de deputaţi. Remus Cernea: E un abuz în serviciu

Deputaţii au respins, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege privind parteneriatul civil, iniţiat de deputatul Remus Cernea, proiect care avea drept scop conferirea unui caracter legal convieţuirii dintre două persoane, indiferent de sex, ca alternativă la căsătorie.

RomaniaTV.net
11 iun. 2014, 12:02
Parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex, RESPINS de deputaţi. Remus Cernea: E un abuz în serviciu

Proiectul a fost respins cu 228 de voturi pentru, patru împotrivă şi trei abţineri.

Deputatul Remus Cernea a acuzat faptul că votul negativ al parlamentarilor a fost dat în baza unui raport întocmit „fraudulos” şi acesta constituie „un abuz în serviciu”.

‘Legea este construită pentru a nu exista niciun fel de discriminare, inclusiv pe baza orientării sexuale, aşadar şi cupluri heterosexuale ar beneficia de această lege. Parteneriatul civil este o instituţie reglementată deja în foarte multe ţări europene, o instituţie care le permite celor ce convieţuiesc împreună în baza afecţiunii, a respectului reciproc să poată să beneficieze de un minimum de drepturi’, a susţinut Cernea, citat de Agerpres.

El a precizat că va repune pe rol acest proiect, care va fi ‘uşor îmbunătăţit’.

‘Am acest drept, iar într-o sesiune ulterioară va fi rediscutat şi vom încerca să mobilizăm din nou societatea civilă, argumentele cele mai solide, puncte de vedere venite şi din afara ţării, de la Parlamentul European’, declara anterior Cernea.

Candidatură inedită la prezidenţiale: Remus Cernea, cunoscut pentru susţinerea delfinilor şi homosexualilor

Propunerea legislativă a fost respinsă în baza raportului întocmit de Comisia juridică, membrii acesteia stabilind că proiectul este în contradicţie cu mai multe articole din Codul civil.

‘De altfel, legătura dintre cele două instituţii juridice, familia şi căsătoria, este stipulată în art.48, în special în alin.1, din Constituţia României, conform căruia: Familia este întemeiată pe căsătoria liber consimţită dintre soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor‘, se arată în raport.

Obiectivul de reglementare al propunerii legislative este stabilirea regimului juridic al parteneriatului civil, urmărind conferirea unui caracter legal convieţuirii dintre două persoane, ca şi alternativă la căsătorie.

‘Parteneriatul civil este un contract încheiat, fără niciun fel de discriminare, între două persoane care decid să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc şi a egalităţii între şanse’, potrivit iniţiativei legislative.

Scandal în Parlament şi acuzaţii de fraudă pe legea homosexualilor

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins această iniţiativă legislativă, Guvernul României a dat un aviz negativ, ca de altfel şi Comisia pentru sănătate şi familie şi cea pentru egalitate de şanse.

Camera Deputaţilor este decizională.