Pascariu va contesta în instanţă decizia de revocare din funcţia de preşedinte CA al Tarom

Dan Pascariu, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Tarom, va contesta în instanţă decizia AGA de revocare din funcţie şi declară că nu mai poate fi vorba de guvernanţă corporativă dacă măsura a avut în vederea menţinerea în funcţie a directorului general Tarom.
Filip Stan
04 nov. 2013, 17:52
Pascariu va contesta în instanţă decizia de revocare din funcţia de preşedinte CA al Tarom

Dan Pascariu a declarat pentru Mediafax că va contesta în instanţă decizia şi chiar va cere daune interese.

„Trebuie să mă consult cu avocaţii. Dacă este schimbat Consiliul de Administraţie pentru a menţine în funcţie directorul general s-a răsturnat ordinea firească a lucrurilor şi nu mai vorbim de guvernanţă corporativă”, a spus Pascariu.

Ministerul Transporturilor a revocat întreg Consiliul de Administraţie al Tarom, în contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere şi CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

„Revocarea tututor membrilor CA s-a făcut deoarece au încălcat statutul şi mandatul când au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an (…) Se consideră că afirmaţiile din presă membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei”, a declarat Teodora Trandafir, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Noul Consiliu de Administraţie numit de AGA este alcătuit din Dante Stein – consilier al primului ministru, Manuel Donescu -secretar de stat în Ministerul Trasporturilor, Florin Luca – consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu – director general BCR Leasing şi Răzvan Filipescu – preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Consiliul de Administraţie revocat a fost format din Dan Pascariu (preşedinte), Valentin Macec (vicepreşedinte), Ciprian Lăduncă (membru), Marius Ghenea (membru) şi Dumitru Prunariu (membru).

Purtătorul de cuvânt a mai spus că ministerul a propus noului Consiliul de Aadministraţie să analizeze în perioada următoare activitatea directorului executiv al Tarom, Christian Heinzmann, şi modul în care acesta şi-a îndeplinit atribuţiile.

Ministerul Transporturilor nu are nici o poziţie pro nici una contra asupra mandatului domnului Heinzmann. Se va face o evaluare de către noul Consiliu de Administraţie, iar obiectivul este ca Tarom să intre în parametri normali”, a adăugat Trandafir.

Tarom a publicat vineri un anunţ prin care vrea să recruteze patru manageri, pentru poziţiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operaţiuni (COO) şi comercial (CCO), termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann va expira în luna noiembrie a acestui an, după ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte între acesta şi administratori.

Heinzmann, cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, a anunţat în iunie că a semnat un document la solicitarea preşedintelui Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, care prevede printre altele că durata mandatului său a fost redusă de la patru ani la un an.

În replică, şeful CA, Dan Pascariu, afirma la vremea respectivă că există mai multe nemulţumiri la adresa activităţii lui Heinzmann, iar reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Cele două băuturi care îți îmbunătățesc starea de spirit. Este vorba de ceaiuri pe care le găsești oriunde
Capital.ro
Ungaria, sprijin total PENTRU ROMÂNIA. Decizia total neașteptată a fost luată DIRECT la Budapesta
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Câți bani primesc românii pentru a-și cumpăra mașini electrice?
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Tragedia peste care Alin Oprea nu poate să treacă. A pierdut cea mai dragă persoană
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea în Cluj: 'Oh, Doamne!'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
GHEORGHE DINCĂ a primit vestea chiar acum. Decizia luată în dosarul CARACAL
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'