Pasquale Squitieri a murit. A fost soţul actriţei Claudia Cardinale

Pasquale Squitieri, fostul soţ al actriţei Claudia Cardinale, a murit.

RomaniaTV.net
19 feb. 2017, 10:13
Pasquale Squitieri a murit. A fost soţul actriţei Claudia Cardinale

Regizorul italian Pasquale Squitieri, cunoscut pentru filmele sale istorico-politice și pentru că a fost căsătorit timp de 30 de ani cu actrița Claudia Cardinale, de care a divorțat în 2003, a murit la 78 de ani la Roma.

Pasquale Squitieri, născut la Napoli, a murit sâmbătă într-un spital din Roma, a declarat presei cea de-a doua sa soție, Ottavia Fusco.

Claudia Cardinale, stabilită în Paris, a fost anunțată de moartea fostului ei soț de jurnaliști. „A fost iubirea vieții mele. Pasquale și eu am rămas prieteni , eram uniți și vorbeam des. Chiar ieri am vorbit cu el la ttelefon și părea să fie mai bine. Mâine voi pleca la Roma ca să-l văd pentru ultima dată”, a declarat celebra actriţă.

Squitieri și-a început cariera de regizor în 1969, cu lungmetrajul „Io e Dio”, produs de Vittorio de Sica, și s-a specializat în filme cu subiecte istorice și politice care au suscitat numeroase critici, precum „I guappi” (1973), „Claretta” (1984) sau „Li chiamarono… briganti!” (1999).

Povestea lui de dragoste cu actrița Claudia Cardinale, pe care a cunoscut-o în 1974 în timpul filmărilor la „I guappi”, a stârnit de asemenea vâltoare. El a filmat cu frumoasa actriță, cu care s-a căsătorit, „Il prefetto di ferro” (1977), „Corleone” (1978) sau „Claretta”.

În ani 80 a lucrat o perioadă în televiziune pentru a se întoarce din nou la marele ecran în 1990, cu drama asupra drogurilor „Atto di dolore”.

Alte filme cunoscute ale cineastului au fost „Io, Claudia” (2008), în care Cardinale a fost protagonista unei povestiri bazate pe propria viață, sau lungmetrajele „Hotel Meina” (2007) și „L’avvocato De Gregorio” (2003).