Patinoarul lui Ion Ţiriac ar putea fi demolat. În locul său ar putea fi construită o gară pentru fanii ce vor veni la EURO 2020

Ion Țiriac susținea anul trecut că autoritățile vor să-i demoleze patinoarul pe care l-a construit în Otopeni, pentru a urgenta finalizarea proiectelor de infrastructură promise, în vederea găzduirii mai multor meciuri de la EURO 2020. Acum această probabilitate este din ce în ce mai mare.

10 ian. 2019, 08:32
Patinoarul lui Ion Ţiriac ar putea fi demolat. În locul său ar putea fi construită o gară pentru fanii ce vor veni la EURO 2020

Gică Popescu spune că imediat după ce va obține autorizația de construcție, linia de cale ferată intră în construcție. „Suntem aproape de a obține autorizația de construcție a liniei ferate care să lege Otopeniul de gara centrală. Lucrurile sunt în regulă și cu PUZ-ul (n.r. – Planul Urbanistic Zonal) și cu tot. Pe durata acestui an, 2019, vor începe lucrările, care vor dura opt luni.

Există deja și traseul, există și proiectul. Va exista un tren suprateran la București! Pot spune acum că vom merge la Euro cu trenul! Cel mai târziu, în mai 2020 lucrarea va fi gata. Trenul va parcurge distanța în 16 minute. Se va ajunge foarte repede în gara centrală. Noi nu trebuie să asigurăm transportul direct până la Arena Națională. Plus că de la gară există metrou direct spre stadion cu timp, așa că nu sunt probleme”, a declarat Gheorge Popescu pentru Digi Sport.

Conform celor de la realitateasportivă.net, patinoarul lui Ion Țiriac ar urma să fie demolat și, în locul lui, statul român ar intenționa să contruiască o gară. De altfel, Ion Țiriac a vorbit încă de anul trecut despre această posibilitate.

Se pare că avem o problemă mititică. Știți că vine un Campionat European de Fotbal și că România găzduiește trei meciuri. Ei bine, se pare că vom avea o linie de tren care vrea să treacă prin patinoar. Mă gândesc însă că ar putea trece mai prin stânga sau prin dreapta. Să nu-mi bage trenul în patinoar, că ar putea supăra câteva mii de copii„, spunea Ion Țiriac anul trecut, pentru Capital.